Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

If you're having questions about some aspect of Nucleus, use this forum.
therem
Posts: 1
Joined: Tue Apr 12, 2016 1:29 am

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby therem » Tue Apr 12, 2016 1:41 am

The subject line pretty much says it all! Can anyone advise?
User avatar
dis
Posts: 209
Joined: Mon Aug 19, 2002 3:56 am

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby dis » Fri Apr 15, 2016 7:31 pm

Should be ok (backup first just in case of course! :) ) - I have played around with multiple versions of Nucleus including 3.65, 3.66, and 3.70, and so far things seem to have been fairly interchangeable. The only issue I have really noted is something involving the member lib file and possibly something to do with NP Profile. I haven't quite narrowed it down properly yet but there are sorta-kinda workarounds even for that little glitch. So overall yeah I should say it ought to be fine. Give it a try, no harm done if you back everything up first :D
User avatar
Imajica
Posts: 129
Joined: Sat Feb 06, 2010 11:52 pm
Location: Racine WI USA
Contact:

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby Imajica » Tue May 10, 2016 4:59 am

I just did a LMS3.66 to Nucleus 3.7 update and it went very smoothly
User avatar
Subsim
Posts: 81
Joined: Tue Feb 11, 2003 5:35 am
Location: Houston, Texas
Contact:

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby Subsim » Thu Sep 08, 2016 6:48 pm

I upgraded 3.5 to 3.66 LMS, without any issue, on my test section. I am going to try the upgrade to the 3.70 version, but the instructions are not very clear to me. It says: Note: If you are already running an older version of Nucleus, you should go to the upgrade-page instead and download the needed files there.

So I go to the http://nucleuscms.org/upgrade.php Upgrade page, and there it says to: 2: Upgrade Scripts
Download the file upgrade3.70-scripts.zip. It contains an upgrades/ directory which you should upload to your nucleus/ directory.


But the kink for the upgrade3.70-scripts.zip file is the same as the Step 3, it is nucleus3.70.zip

??? Is there supposed to be two differnet zip files? One called upgrade3.70-scripts.zip and another called nucleus3.70.zip ??

thanks
User avatar
dis
Posts: 209
Joined: Mon Aug 19, 2002 3:56 am

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby dis » Thu Sep 08, 2016 9:55 pm

(mods please feel free to correct me if i am wrong :))

i think they now just package the whole thing in one zip file. so you're not missing anything.
just unzip that one file you downloaded and upload the whole thing.
i believe the upgrade files will be in an "upgrades" subfolder within the nucleus folder.
just upload the files, overwrite whatever you need to overwrite, and follow the usual upgrade steps thereafter.

don't forget to backup your databases and original files first just in case you need to revert, of course! :)

good luck with your upgrade :mrgreen:
User avatar
Subsim
Posts: 81
Joined: Tue Feb 11, 2003 5:35 am
Location: Houston, Texas
Contact:

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby Subsim » Sun Sep 11, 2016 6:44 am

Ok, thanks!
User avatar
yama
Posts: 122
Joined: Tue Dec 05, 2006 2:23 pm
Contact:

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby yama » Mon Sep 12, 2016 4:16 am

http://nucleuscms.org/upgrade.php?to=370&from=365
I noticed that there is no package for the upgrade . Now , I 've created .
Thank you for your information!
User avatar
dis
Posts: 209
Joined: Mon Aug 19, 2002 3:56 am

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby dis » Sat Sep 17, 2016 11:25 pm

Thank you very much yama! :D
User avatar
Subsim
Posts: 81
Joined: Tue Feb 11, 2003 5:35 am
Location: Houston, Texas
Contact:

Is it possible to upgrade to 3.70 from LMNucleus 3.66?

Postby Subsim » Sun Sep 18, 2016 3:07 pm

Yama, thank you, dude!

Return to “General Questions”